Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Aprilie 2009: Papuc nu răspunde…

Aprilie 2009: Papuc nu răspunde cererii ONU

După ce Edwin Berry, consilier pentru Drepturile Omului al ONU în Moldova, a vizitat închisoarea nr.13 şi a documentat circa 40 de tineri maltrataţi, acesta a adresat o scrisoare ministrului Papuc.

Edwin Berry a declarat anterior că a fost la Penitenciarul nr.13, după ce a primit mai multe semnale că tinerii reţinuţi după evenimentele din 7 aprilie ar fi supuşi violenţelor şi pedepselor corporale. «Practic toţi cei 40 de tineri pe care i-am văzut aveau urme de violenţe fizice pe corp,» a declarat Berry pentru presă, adăugând că va solicita o întrevedere cu Ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, dat fiind faptul că tinerii au declarat că au fost maltrataţi în sectoarele de Poliţie. Deşi au trecut deja câteva zile de când reprezentantul ONU a remis scrisoarea, nu a primit nici un răspuns.

«Pot să vă spun doar că am trimis scrisoarea şi că aşteptăm un răspuns,» ne-a declarat astăzi Berry.

Totodată, la Chişinău se află în aceste zile Directorul General pentru Democraţie al Consiliului Europei, Jean-Louis Laurens. Acesta s-a întâlnit ieri cu Zinaida Greceanîi, iar azi cu Marian Lupu. Laurens a declarat însă, că nu va merge la sectoarele de poliţie sau la închisori.